Ανακοίνωση του ΔΣΘ για τους διορισμούς των δικαστικών αντιπροσώπων στις εκλογές

0

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στην οποία αναφέρεται στους διορισμούς των δικαστικών αντιπροσώπων, οι οποίοι προέκυψαν μετά από κλήρωση στον Άρειο Πάγο.

Ο σύλλογος αναφέρει ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε το Δικαστήριο, διορίσθηκε ποσοστό 56,168% των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, 57,424% των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και 57,617% των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι η κλήρωση έγινε ηλεκτρονικά και τη σχετική διαδικασία την παρακολούθησαν δύο εκπρόσωποί του, ωστόσο επαναφέρει το πάγιο αίτημά του, να προτιμώνται ως δικαστικοί αντιπρόσωποι, κυρίως δικαστές και δικηγόροι, δεδομένου ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις ανακριτικού υπαλλήλου.

Ωστόσο ο Σύλλογος τονίζει προς τα μέλη του ότι, ακόμα και αν τηρηθεί υποχρεωτικώς, η σειρά που προβλέπεται στο άρθρο 68 παρ. 2 και 4 του Π.Δ. 96/2007, πάλι μεγάλος αριθμός δικηγόρων δεν θα διορίζεται, καθώς οι δικηγόροι σε όλη τη χώρα έφθασαν τις 35.000, ενώ τα εκλογικά τμήματα είναι 20.509.

Σχόλια