Ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις απόπειρες απόδρασης

0

Σχετικά με τις πρόσφατες απόπειρες απόδρασης από διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα, το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Τις τελευταίες ημέρες επιχειρήθηκαν αποδράσεις κρατουμένων από διάφορα καταστήματα κράτησης, πέρα από τη γνωστή υπόθεση της απόδρασης του Μεξικανού κρατουμένου, ο οποίος και συνελήφθη.
Συγκεκριμένα, στις 14 Αυγούστου αλλοδαπός κρατούμενος στη Λάρισα αναρριχήθηκε στην ταράτσα του σωφρονιστικού καταστήματος επιχειρώντας να αποδράσει. Ο κρατούμενος για ναρκωτικά, απαγωγή και ληστεία, έγινε αμέσως αντιληπτός από τους άνδρες της εξωτερικής φρουράς και συνελήφθη.

Το ίδιο συνέβη και στις 17 Αυγούστου στο κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού όταν δυο αλλοδαποί κρατούμενοι για ναρκωτικά και κλοπές, εντοπίστηκαν στη νεκρή ζώνη.

Σήμερα το πρωί αποπειράθηκε να αποδράσει από το σωφρονιστικό κατάστημα του Μαλανδρίνου κρατούμενος για ληστείες, ο οποίος αφού αναρριχήθηκε σε ταράτσα κατάφερε να φτάσει μέχρι το θυρωρείο, όπου και συνελήφθη από τους φύλακες.

Ήδη, με εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρη Καστανίδη διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αποπειράθηκαν να αποδράσουν οι κρατούμενοι από τα σωφρονιστικά καταστήματα Κορυδαλλού και Μαλανδρίνου.

Η επανάληψη των περιστατικών αυτών δεν μπορεί να είναι τυχαία. Φαίνεται πως κάποιοι δοκιμάζουν τις αντοχές του σωφρονιστικού συστήματος, πιθανόν ενόψει σχεδιαζόμενων από ορισμένους κύκλους αναταραχών στα καταστήματα κράτησης της χώρας.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει τις μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που στόχο έχουν την αναμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος.

Σχόλια