Ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης για την αποφυλάκιση των δραστών του εγκλήματος στην Ύδρα

0

Με ανακοίνωση του, ο κ. Ν. Παρασκευόπουλος διαψεύδει ότι οι δυο εκ των δραστών του εγκλήματος στην Ύδρα αποφυλακίστηκαν βάσει των ευνοϊκών διατάξεων που εισηγήθηκε ο ίδιος και ψηφίστηκαν από τη Βουλή, με γνώμονα την αποσυμφόρηση των φυλακών. Μάλιστα, στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοοσύνης χαρακτηρίζονται τα σχετικά δημοσιεύματα, ως «μυθεύματα».

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης σημειώνονται:

“Προς αποφυγήν δημιουργίας σύγχυσης εξαιτίας πρόσφατων δημοσιευμάτων με μυθεύματα, ότι δήθεν δύο κατηγορούμενοι για τη θανατηφόρα ληστεία στην Ύδρα εκμεταλλεύτηκαν τον πρόσφατο Ν. 4322/2015 για να αποφυλακιστούν, σημειώνονται τα εξής:

Στην πραγματικότητα έγινε χρήση ισχυουσών διατάξεων απόλυσης υπό όρο, που αποτελούν επιβιώσεις ή επαναλήψεις παλαιότερων ρυθμίσεων χωρίς αλλαγές. Αντίθετα το παραπάνω πρόσφατο νομοθέτημα για τις ποινές προέβλεψε διαβαθμισμένη σύντμηση χρόνου απόλυσης υπό όρο κρατουμένων, εφόσον αυτοί έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή πιστοποιημένη αναπηρία, πράγμα που δεν συνέτρεχε στην περίπτωση της Ύδρας”.

Και καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης: “Υπενθυμίζεται πάντως το αυτονόητο, ότι για όλες τις πρόσκαιρες ποινές εγκλεισμού φθάνει κάποτε η ώρα της απόλυσης και ότι μια επιμήκυνση του χρόνου κράτησης συνήθως δεν μειώνει τα ποσοστά υποτροπής στο έγκλημα. Ίσα ίσα καθιστά την κοινωνική επανένταξη δυσκολότερη και επομένως τη δευτερογενή εγκληματικότητα πιθανότερη”.

Σχόλια