Αναμένεται η άσκηση διώξεων εναντίον των υπευθύνων για τον ξυλοδαρμό του σπουδαστή

0

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Βασίλης Φλωρίδης, παρέλαβε το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας, σχετικά με το περιστατικό του ξυλοδαρμού του 24χρονου Κύπριου φοιτητή από αστυνομικούς και στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ασκηθεί δίωξη σε βάρος των οκτώ εμπλεκομένων αστυνομικών.

Σύμφωνα με το πόρισμά του ο εισαγγελέας που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση για το συμβάν, προτείνει να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες στους οκτώ αστυνομικούς που πρωταγωνίστησαν είτε άμεσα, είτε έμμεσα, στο περιστατικό, διαπιστώνοντας ενδείξεις ενοχής, τόσο για τους επτά που συμμετείχαν στο επεισόδιο, όσο και για τον ένα που παρακολουθούσε χωρίς να παρεμβαίνει.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι οι προταθείσες ποινικές ευθύνες αφορούν τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, ενώ για τον αξιωματικό, που απλώς παρακολουθούσε, αυτό της συνέργιας σε απρόκλητη σωματική βλάβη.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα μελετήσει τη σχηματισθείσα δικογραφία και θα ασκήσει την ποινική δίωξη, παραπέμποντας εν συνεχεία την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή.

Σχόλια