Αναμορφώνεται το Πτωχευτικό Δίκαιο

0

Την ανάγκη αναμόρφωσης του Πτωχευτικού Κώδικα τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας σε σύσκεψη των μελών της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δικαίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Ιωάννης Παπαθανασίου. Πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής είναι ο Αρεοπαγίτης Μιχάλης Μαργαρίτης.

Ο κ. Παπαληγούρας σημείωσε ότι η σύγχρονη τάση στο Πτωχευτικό Δίκαιο είναι να δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία στα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν αδυναμία αντιμετώπισης των υποχρεώσεων προς τους πιστωτές τους και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι μία επιχείρηση εν λειτουργία έχει πάντοτε μεγαλύτερη αξία.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι οι ευρωπαϊκές και εθνικές συνθήκες επιβάλουν την αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δικαίου. Βασική κατεύθυνση, σύμφωνα με τον κ. Σιούφα, είναι να γίνουν ακόμη περισσότερο ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις.

Σχόλια