Αναμόρφωση Πτωχευτικού Κώδικα

0

Υπό την πίεση των αλλεπάλληλων πτωχεύσεων επιχειρήσεων και μετά από 170 χρόνια «ζωής» η κυβέρνηση αναμορφώνει τον Πτωχευτικό Kώδικα.

Bασικός στόχος του νομοθετήματος που ετοιμάζεται είναι ο εξορθολογισμός του όλου συστήματος με την προσπάθεια εξυγίανσης της «άρρωστης» επιχείρησης και την παροχή σ αυτήν μιας δεύτερης ευκαιρίας και για να μπορέσουν να πληρωθούν τα χρέη, αλλά και για να μη βρεθούν εργαζόμενοι ξαφνικά στον δρόμο.

Tην ίδια στιγμή η κυβέρνηση προγραμματίζει και άλλες νομοθετικές αλλαγές, προκειμένου να μπορούν να εκτελούνται ταχύτερα και με απλούστερες μεθόδους τα εντάλματα πληρωμής, ώστε να ικανοποιούνται οι οφειλέτες, που συνήθως εγκλωβίζονται στα «γρανάζια» χρονοβόρων και ψυχοφθόρων διαδικασιών.

Επίσης εξετάζονται και θέματα καλύτερης και αναλογικότερης αντιμετώπισης των πιστωτών, καθώς η προνομιακή κατάταξη των δανειστριών τραπεζών, των εργαζομένων και των ανέγγυων πιστωτών, συχνά οδηγούν στη δυσμενή μεταχείριση όλων των υπόλοιπων δανειστών, οι οποίοι πολλές φορές δεν εισπράττουν ούτε ένα ευρώ.

Σχόλια