Ανασταλτική απόφαση ΣτΕ για 090

0

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 253/2004 απόφασή του αναστέλλει την από 1.4.2003 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με την οποία επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό σταθμό «Αθήνα TV» η διοικητική κύρωση της άμεσης διακοπής της λειτουργίας του.

Η διακοπή λειτουργίας διατάχθηκε επειδή ο επίμαχος τηλεοπτικός σταθμός αντί να εκπέμπει ψυχαγωγικό πρόγραμμά, όπως προβλέπεται, προβάλλει βίντεο κλίπς στο ένα τρίτο της οθόνης, με αναγραφή συνεχώς τηλεφωνικής συσκευής που αρχίζει από 090 και με τιμή χρέωσης που αναγράφεται με πολύ μικρά και δυσδιάκριτα γράμματα.

Το ΣτΕ αναστέλλει την προσβαλλόμενη απόφαση του ΕΣΡ, υπό την προϋπόθεση ότι ο επίμαχος τηλεοπτικός σταθμός θα λειτουργεί με μόνο ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Σε αντίθετη περίπτωση το ΣτΕ θα άρει την απόφαση αναστολής του, με αποτέλεσμα να αναβιώσει η απόφαση του ΕΣΡ περί διακοπής λειτουργίας. Και αυτό γιατί, το ΣτΕ εκτίμησε ότι η διακοπή λειτουργίας του σταθμού θα «επιφέρει βλάβη δυσχερώς επανορθώσιμη» σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αίτηση ακύρωσης του σταθμού.