Αναστέλλονται από το ΣτΕ δύο δημόσιοι διαγωνισμοί

0

Δεκτές έγιναν από το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας οι δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων της κατασκευαστικής εταιρείας «Μηχανική» με τις οποίες ζητούσε την αναστολή δύο δημόσιων διαγωνισμών για έργα στο Μαλιακό Κόλπο και σε τμήμα της Ιονίας Οδού. Ειδικότερα, πρόκειται για το διαγωνισμό ανάδειξης αναδόχου σε παράκαμψη του Αγρινίου, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, και δύο τμήματα του Μαλιακού, προϋπολογισμού 109 εκατ. ευρώ.

Η «Μηχανική» στις αιτήσεις της υποστήριξε ότι δεν εξετάστηκαν οι προσφυγές της κατά το τελικό στάδιο των διαγωνισμών μέσω των οποίων τα δύο έργα κατακυρώθηκαν στις εταιρίες ΑΘΗΝΑ ΑΕΤΒ και ΤΕΡΝΑ αντιστοίχως. Από την άλλη πλευρά, η Πολιτεία επικαλέστηκε λόγους δημοσίου συμφέροντος που επιτάσσουν τη συνέχιση των έργων ειδικά στον Μαλιακό, λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας του οδικού δικτύου και επιβάλλουν να μην γίνει δεκτή η αίτηση της «Μηχανικής».

Το ΣτΕ τελικά έκρινε ότι δεν εξετάστηκαν οι προσφυγές της Μηχανικής κατά το τελικό στάδιο των διαγωνισμών και δεν δέχτηκε τους λόγους δημοσίου συμφέροντος που επικαλέστηκαν οι εκπρόσωποι της Πολιτείας με αποτέλεσμα να διατάξει την αναστολή των διαδικασιών έως ότου εκδοθεί η απόφαση επί της κύριας προσφυγής της «Μηχανικής».

Σχόλια