Αναστέλλονται οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις των δικαστικών

0

Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους μέχρι νεωτέρας προχωρούν οι δικαστικοί, καθώς, σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη με τον Γιώργο Αλογοσκούφη, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών αναγνώρισε ότι υπάρχει ζήτημα αναπροσαρμογής των αποδοχών τους.

Στην ανακοίνωση των δικαστικών ενώσεων τονίζεται: «Ο Υπουργός δήλωσε ότι αναγνωρίζει την ύπαρξη θέματος αναπροσαρμογής των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, αλλά επιφυλάχθηκε να διατυπώσει τις συγκεκριμένες θέσεις της κυβέρνησης στην προσεχή συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, στην οποία θα παρευρίσκεται και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας».

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Από την πλευρά των δικαστικών λειτουργών παρέστησαν τα μέλη των ΔΣ των δικαστικών ενώσεων και της Ένωσης Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, οι προγραμματιζόμενες για τις 27 Ιανουαρίου και 24 Φεβρουαρίου κινητοποιήσεις των δικαστικών «παγώνουν», καθώς θα εξαρτηθούν άμεσα από τη δεύτερη συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σχόλια