ΑΠ: Αναστολή της απόφασης για επαναπρόσληψη των καθαριστριών από το ΥΠΟΙΚ

0

Δεκτή έγινε τελικά από τον Άρειο Πάγο, η αίτηση αναστολής της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών, που είχε καταθέσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης οι δικηγόροι του υπουργείου Οικονομικών, επικαλέστηκαν λόγους «υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, που υπαγορεύουν τον περιορισμό των υπηρετούντων στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα υπαλλήλων».

Επίσης, υποστηρίχθηκε ότι η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας του δικαστηρίου, καθώς αρμόδια για να επιλύσουν το ζήτημα των καθαριστριών είναι τα Διοικητικά και όχι τα Πολιτικά δικαστήρια.

Ακόμη, οι δικηγόροι του Υπουργείου υποστήριξαν ότι το Δημόσιο, δεν κωλύεται από το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ να καταργεί οργανικές θέσεις υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι δεν απολαμβάνουν μονιμότητας και πως σκοπός αυτού του μέτρου, είναι είναι να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πιο σοβαρή οικονομική κρίση που γνωρίζει η χώρα μας.

Από την άλλη πλευρά, οι δικηγόροι των καθαριστριών επεσήμαναν ότι το καθεστώς διαθεσιμότητας έχει ήδη παραταθεί για τρεις μήνες, ενώ οι καθαρίστριες απολύθηκαν χωρίς να λάβουν αποζημίωση.
Tο υπουργείο έχει καταθέσει και αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου, η οποία χαρακτηρίστηκε ως απαράδεκτη από τους δικηγόρους των καθαριστριών, καθώς το δικονομικό αυτό μέτρο, επιτρέπεται μόνο κατά οριστικών αποφάσεων.
 

Σχόλια