Αναζητείται κτίριο για το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης

0

Προς αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων και ενός νέου χώρου για την ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου της Θεσσαλονίκης βρίσκεται το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τις αντιρρήσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο έκρινε ακατάλληλο το σχεδιασμό για την κατασκευή του κτιρίου στο χώρο του λιμανιού της συμπρωτεύουσας.

Με αφορμή αυτήν την εξέλιξη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με τη συμμετοχή βουλευτών της Θεσσαλονίκης, των προϊσταμένων των δικαστικών υπηρεσιών της πόλης, του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου και εκπροσώπων αρμόδιων φορέων. Στη σύσκεψη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ ως προς την προοπτική να προχωρήσει το έργο σε τοποθεσία που επελέγη αρχικά στο λιμάνι, λόγω της διέλευσης από τη συγκεκριμένη περιοχή του έργου της υποθαλάσσιας αρτηρίας.

«Παλαιότερα επελέγη χώρος στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ). Κατόπιν των τελευταίων πληροφοριών από το ΥΠΕΧΩΔΕ κάτω από το χώρο, που επιλέξαμε, θα περάσει η υποθαλάσσια αρτηρία. Και επομένως ξεκινάμε από την αρχή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, τονίζοντας ότι αυτό που προέχει τώρα είναι να βρεθεί νέος χώρος που θα μπορεί να στεγάσει το νέο δικαστικό μέγαρο της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διατυπώθηκαν τέσσερις εναλλακτικές λύσεις:

– Να γίνει επέκταση στο χώρο του σημερινού δικαστικού μεγάρου σε τοποθεσία, όπου βρίσκεται το πάρκινγκ του Δικηγορικού Συλλόγου

– Να εξεταστεί η προοπτική επιλογής άλλου χώρου μέσα στον ΟΛΘ

– Να παραχωρηθεί μέρος από τις εγκαταστάσεις ενός από τα πρώην στρατόπεδα της Θεσσαλονίκης, «Παύλου Μελά» ή«Καρατάσου»

– Να επιλεγεί ένας χώρος έξω από την πόλη.

Σχόλια