«Νέο παραδικαστικό»: κλήσεις σε δικαστικούς λειτουργούς

0

Κλήσεις σε πέντε εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς απέστειλε ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Ι Ντογιάκος σχετικά με την υπόθεση του λεγόμενου «νέου παραδικαστικού κυκλώματος», οι δραστηριότητες του οποίου ήρθαν στην επιφάνεια το Σεπτέμβριο του 2010.   Η έρευνα του κ. Ντογιάκου εντόπισε τους δικαστικούς λειτουργούς και ήδη τους έχει καλέσει να καταθέσουν σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση, ως ύποπτοι για τη διάπραξη του κακουργήματος της εγκληματικής οργάνωσης. 

Ο κ. Ντογιάκος φαίνεται ότι έφθασε στα ίχνη της δράσης των πέντε δικαστικών λειτουργών μετά από την άρση του  τηλεφωνικού απορρήτου των φερόμενων ως μελών της οργάνωσης, που λυμαίνονταν ακίνητα σε όλη την Αττική, αλλά και από το συστηματικό έλεγχο σε πλήθος σχετικών δικαστικών αποφάσεων. 

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έφθασε στην Δικαιοσύνη μετά από μηνύσεις τριών τραπεζών οι οποίες εντόπισαν μεθόδους συγκεκριμένων προσώπων με στόχο το «πάγωμα» πλειστηριασμών ακινήτων. Οι δικαστικοί λειτουργοί που κλήθηκαν από τον Εισαγγελέα δεν είναι οι πρώτοι «ύποπτοι» για την υπόθεση, καθώς έχουν προηγηθεί, ένας πολιτικός μηχανικός και τέσσερις δικηγόροι.

Σχόλια