Άνεργη δανειολήπτρια διασώζει την περιουσία της με απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων

0

Τη διάσωση της κατοικίας της και μηδενικές καταβολές για το χρέος της κατάφερε να λάβει με την υπ.αρ.42/2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων άνεργη δανειολήπτρια, πρώην παραγωγός  ειδών  ζαχαροπλαστικής και γλυκισμάτων, καθοδηγούμενη από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας είναι μέλος. Η δανειολήτρια είχε ληξιπρόσμες οφειλές 4.982,76 ευρώ, από μία πιστωτική κάρτα, σε μία μόνο Τράπεζα αλλά αδυνατούσε  να ανταποκριθεί στην δανειακή της υποχρέωση, καθώς έχει περιέλθει σε μόνιμη και διαρκή αδυναμία πληρωμής, μιας και σήμερα καλύπτει τις βιοτικές της ανάγκες από συνεισφορά των γονέων της  και σιτίζεται από το συσσίτιο της ενορίας της.

Πρόκειται για δανειολήπτρια 53 ετών, που βρίσκεται σε διάσταση με τον σύζυγό της, ο οποίος σήμερα είναι και εκείνος άνεργος και δεν έχουν παιδιά. Τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει είναι μια ημιτελής μονοκατοικία 77 τμ, κατά ποσοστό 50%  εξ αδιαιρέτου, μία ημιτελής μονοκατοικία 77 τ.μ, η οποία είναι κτισμένη σε οικόπεδο 118,72 τ.μ .

Το Ειρηνοδικείο Χανίων αποφάσισε τη διάσωση της κατοικίας της, μηδενικές καταβολές για το χρέος της, περίοδο χάριτος για μία τριετία και καταβολή μηνιαίας  δόσης για την διάσωση της κατοικίας 41,53 ευρώ για δέκα χρόνια (120 δόσεις) χωρίς ανατοκισμό, μετά την περίοδο χάριτος της τριετίας.