Ανεστάλη το παγοδρόμιο Αμαρουσίου με απόφαση του ΣτΕ

0

Το Ε Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις υπ αριθμ. 1217 – 1218/2007 αποφάσεις του αναστέλλει προσωρινά την από 10.7.2007 απόφαση του Νομάρχη Αθηνών, με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία αθλητικού κέντρου με παγοδρομική πίστα και κολυμβητική δεξαμενή από την Ανώνυμη Εταιρεία «Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών» στην περιοχή Κάτω Σωρός του Δήμου Αμαρουσίου Αττικής, όπως και την από 27.8.2007 οικοδομική άδεια της Πολεοδομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αμαρουσίου που επέτρεπε την ανέγερση του εν λόγω αθλητικού κέντρου.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει κάτοικοι του Αμαρουσίου που ζητούν να ανασταλεί η απόφαση του νομάρχη Αθηνών.

Ειδικότερα, σε έκταση 7.650 τ.μ. της περιοχής Κάτω Σωρός του Δήμου Αμαρουσίου πρόκειται να κατασκευαστεί παγοδρομική πίστα, (30Χ60) με 500 θέσεις θεατών, πισίνα (25Χ15), υπόγειο γκαράζ και βοηθητικές εγκαταστάσεις (αποδυτήρια, γραφεία κ.λπ.).

To υπουργείο Πολιτισμού, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομιών με παρέμβασή τους στο ΣτΕ, υποστήριξαν ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν να απορριφθεί η αίτηση των κατοίκων, γιατί η έλλειψη παγοδρομίου στη χώρα μας θα έχει ως αποτέλεσμα τη διαγραφή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών από τη Διεθνή Ομοσπονδία και την απαγόρευση συμμετοχής των Εθνικών ομάδων στις Ολυμπιακές και άλλες διοργανώσεις.

Το ΣτΕ αναφέρει στις αποφάσεις του ότι το αθλητικό κέντρο πρόκειται να κατασκευαστεί σε περιοχή που επιτρέπεται μόνο η ανέγερση κατοικιών (αμιγούς κατοικίας) και ο «όγκος και η χρήση του» θα επιδεινώσει το ήδη βεβαρημένο οικιστικό περιβάλλον του Δήμου Αμαρουσίου.

Σχόλια