Ανησυχία για τις επιθέσεις κατά δικαστικών λειτουργών

0

Έντονη είναι η ανησυχία των ελληνικών αστυνομικών αρχών μετά το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων εναντίον δικαστικών λειτουργών.
Η Ένωση Εισαγγελέων καταδίκασε τις τρομοκρατικές αυτές ενέργειες και έκανε λόγο για αδυναμία της πολιτείας να εφαρμόσει μέτρα που θα προασπίζουν τη ζωή των δικαστικών λειτουργών αλλά και συνολικά τη δημοκρατία της χώρας.
Συγκεκριμένα, άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια έξω από την κατοικία του αντιεισαγγελέα εφετών Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην περιοχή της Ηλιούπολης. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.
Λίγες ώρες αργότερα εξερράγη εμπρηστικός μηχανισμός στο σπίτι του αρεοπαγίτη Βασίλη Φούκα, ο οποίος πριν από δύο χρόνια είχε διατελέσει αναπληρωτής πρόεδρος του δικαστηρίου στη δευτεροβάθμια δίκη της 17 Νοέμβρη.
Έκρηξη σημειώθηκε επίσης στην οδό Πατησίων έξω από το γραφείο του δικηγόρου Σταύρου Γεωργίου που είχε υπερασπιστεί την οικογένεια ενός αστυνομικού – θύματος της 17 Νοέμβρη.
Στο στόχαστρο βρέθηκε, επίσης, ο καθηγητής εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Πανούσης χωρίς όμως επιτυχία καθώς μια φοιτήτρια εντόπισε εγκαίρως τον αυτοσχέδιο μηχανισμό που επρόκειτο να εκραγεί.
Να σημειωθεί πως ο κ. Πανούσης είχε δηλώσει για τη «Σέχτα Επαναστατών» πως αποτελείται από άτομα του Κοινού Ποινικού Δικαίου.
Το μεσημέρι της Πέμπτης σημειώθηκαν ακόμα τρεις επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας. Στην Πειραιώς στο πολιτικό γραφείο του Θεόδωρου Πάγκαλου, στην Πατριάρχου Φωτίου όπου διαμένει η κόρη του και στη Σόλωνος έξω από το λογιστήριο του «Ριζοσπάστη».

Σχόλια