Ανοίγει η αυλαία των απολογιών για την υπόθεση του Βατοπαιδίου

0

Τις πρώτες από τις 31 κλήσεις προς απολογία για την υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου έστειλαν η ειδική εφέτης ανακρίτρια, Ειρήνη Καλού και ο αναπληρωτής εφέτης ανακριτής, Νικήτας Χριστόπουλος.
Παραλήπτες ήταν πρώην μέλη γνωμοδοτικών συμβουλίων Δημόσιας Γης και Ανταλλάξιμης Περιουσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Σειρά θα έχουν στη συνέχεια μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι και οι μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος. Μάλιστα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δεν αποκλείεται στην πορεία να διευρυνθεί ο κύκλος των 31 προσώπων που θεωρείται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.
Η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί για τον φάκελο του Βατοπαιδίου αφορά στα κακουργήματα της απιστίας, της απάτης από κοινού, της ψευδούς βεβαίωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της ηθικής αυτουργίας και της άμεσης συνέργιας στις πράξεις αυτές, οι οποίες στρέφονται κατά του Δημοσίου, καθώς και σε τρία πλημμελήματα.

Σχόλια