Ανοικτή επιστολή ΔΣΑ προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για τις απαράδεκτες συνθήκες στο Κτίριο 2 της Ευελπίδων

0

Τη συσσωρευμένη αγανάκτηση του δικηγορικού κόσμου της πρωτεύουσας για την κατάσταση που επικρατεί στο Κτίριο 2 της πρώην Σχολής Ευελπίδων εκφράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών με ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Γεώργιο Καλαμίδα και τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, Δημήτριο Κράνη.
«Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια προσβάλλεται βάναυσα εξ αιτίας αυτής της άθλιας κατάστασης που, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, παρατηρείται στο κτίριο 2, με τις απέραντες ουρές, τον συνωστισμό των δικηγόρων στις σκάλες και την είσοδο που περισσότερο θυμίζει κατοχικό συσσίτιο», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή. Επιπλέον τονίζεται ότι η υπομονή των δικηγόρων έχει εξαντληθεί, καθώς βλέπουν να μη λαμβάνεται κανένα μέτρο για τη στοιχειώδη εξυπηρέτησή τους. «Στις 13.00 κλείνουν οι πόρτες της γραμματείας και οι μη κατορθώσαντες να πλησιάσουν τη γραμματεία, επανέρχονται την επόμενη, για να επαναληφθεί το ίδιο άθλιο και αναξιοπρεπές φαινόμενο», συμπληρώνουν ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Παξινός και η γραμματέας, Ιωάννα Καλαντζάκου.
Θέλοντας να θέσουν το υπουργείο, τον Άρειο Πάγο και το Τριμελές Συμβούλιο Διοίκησης του Πρωτοδικείου προ των ευθυνών τους, οι δικηγόροι καταλήγουν: «Σας καλούμε για την άμεση επίλυση του θέματος, άλλως καθημερινά, με ευθύνη μας θα παραλαμβάνουμε από τους συναδέλφους τα υπό κατάθεση δικόγραφα και θα σας τα παραδίδουμε για τον με ευθύνη υμών και των υπηρεσιών σας προσδιορισμό και κατάθεση, τα οποία και θα μας επιστρέφετε την ίδια μέρα».

Σχόλια