Ανοικτό το ενδεχόμενο εν ενεργεία δικαστικών στις ανεξάρτητες αρχές

0

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διορισμού εν ενεργεία δικαστικών στις εθνικές ανεξάρτητες αρχές.
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το νέο νομοσχέδιο θα ενισχύει τη δυνατότητα των αρχών να είναι ανεξάρτητες και σημείωσε πως τώρα δεν είναι σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε ερώτηση για το αν προέκυψαν προβλήματα στη σχέση της κυβέρνησης με τις ανεξάρτητες αρχές, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε πως δεν προκύπτει από πουθενά και έφερε ως παράδειγμα τη θέση για τις κάμερες που ελέγχουν την κυκλοφορία ή που τοποθετούνται στα γήπεδα.

Σε άλλη ερώτηση για το αν έχει γίνει αξιολόγηση στο έργο της επιτροπής του Γιώργου Ζορμπά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η δικαιοσύνη διενεργεί έρευνα, η οποία κρίνει τα στοιχεία.
«Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να πάρει θέση, γιατί θα ήταν παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης» διευκρίνισε, υπενθυμίζοντας ότι βάσει Συντάγματος, οι αρχές αξιολογούνται από επιτροπές της Βουλής.
Το θέμα Ζορμπά έφερε εκ νέου στην επικαιρότητα ο βουλευτής Φώτης Κουβέλης του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ρώτησε τον υπουργό Οικονομίας αν θα δημιουργηθεί νέα αρχή σε αντικατάσταση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Για την ερώτησή του ο κ. Κουβέλης επικαλέστηκε δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει την απομάκρυνση του κ. Ζορμπά μέσω δημιουργίας νέας αρχής.

Σχόλια