Ανοιχτή επιστολή του Δ.Σ.Αλεξανδρούπολης προς τους βουλευτές του Ν.Έβρου

0

Με επιστολή του της 22/12 προς τους τέσσερις βουλευτές του Νομού Έβρου, κ. κ. Γεροντόπουλο, Δερμεντζόπουλο, Ντόλιο και Ουζουνίδη, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης τους καλεί να τοποθετηθούν εγγράφως όσον αφορά το σχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που πρόκειται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρονται αναλυτικά οι αντιδράσεις σύσσωμου του νομικού κόσμου απέναντι στο υπό ψήφιση σχέδιο, από την αποχή διαρκείας των Δικηγόρων πανελλαδικά, την αποχή της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος μέχρι τις αποφάσεις της κοινής Διοικητικής Ολομέλειας του Εφετείου και του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και την υπ’ αριθμ. 11/2014 απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου καθώς και τις παρατηρήσεις της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας από τον Αύγουστο. Σημειώνεται δε, ότι οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις των παραπάνω θεσμικών φορέων δεν ελήφθησαν υπόψη.

Επιπλέον, χαρακτηρίζεται ως άκαμπτη τη στάση του Υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος αρνείται να αποσύρει το νομοσχέδιο κατά το άρθρο 86 του Κανονισμού της Βουλής, ώστε να το επανακαταθέσει τροποποιημένο. Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην επιστολή του Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης, σε περίπτωση που δεν γνωστοποιηθούν οι θέσεις των τοπικών βουλευτών, ο Σύλλογος θα επανέλθει στο θέμα, ενημερώνοντας σχετικά τα μέλη του και την τοπική κοινωνία.
 

Σχόλια