Ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης καμερών στο συλλαλητήριο

0

Επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης για να παρουσιάσει στον πρωθυπουργό της Ελλάδος τον νέο πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Β. Νικόπουλο.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν οι κάμερες στο συλλαλητήριο της 12ης Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν θα χρησιμοποιηθούν κάμερες στη συγκέντρωση της Τετάρτης, τόνισε: «Το νομοσχέδιο για τις κάμερες θα έλθει στη βουλή την Πέμπτη, ωστόσο ο νόμος είναι σαφής. Υπάρχουν οι εγκύκλιοι, οι γνωματεύσεις και η πολιτική βούληση και από κει και πέρα θα περιφρουρηθεί και το κοινωνικό δικαίωμα.»
Ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου απαντώντας σε ερώτηση για τις εισηγήσεις Σανιδά σχετικά με τις κάμερες, υπογράμμισε: «Στηρίζω το νόμο και βεβαίως ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι υπέρ της πάταξης της εγκληματικότητας με κάθε νόμιμο μέσο, το οποίο βέβαια δεν πρέπει να οδηγεί στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των πολιτών. Όμως δικαίωμα είναι και η κοινωνική γαλήνη, η δημόσια τάξη.»
Ο κ. Χατζηγάκης χαρακτήρισε τον κ. Νικόπουλο ως άριστο δικαστή, ο οποίος όπως ανέφερε είναι απόλυτα εγκρατής περί το Δίκαιο.
«Στο πρόσωπο του κ. Νικόπουλου εμείς στηριζόμαστε να δώσουμε μια Δικαιοσύνη, η οποία πραγματικά θα ικανοποιεί το κοινό αίσθημα και θα δίνει εμπιστοσύνη σε όλο τον ελληνικό λαό.
» Πιστεύουμε μάλιστα, ότι η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για μια βελούδινη επανάσταση στη Δικαιοσύνη με την εθελούσια έξοδο αλλά και με άλλες διατάξεις για την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης θα φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα, ώστε η Δικαιοσύνη να έχει πάντοτε το κύρος που της πρέπει και να βρίσκεται στην κορυφή όπως της αρμόζει.»
Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου υπογράμμισε πως είναι ευνόητο ότι ο ίδιος επιθυμεί την εξυγίανση της Δικαιοσύνης και καταβάλλει προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχόλια