Αντίθετοι στην αναθεώρηση του άρθρου 24 και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας

0

«Δεν χρήζει αναθεώρησης το άρθρο 24 του Συντάγματος» εκτιμά η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, η οποία συνήλθε την Παρασκευή στην Αθήνα.

Μετά την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών του ΣτΕ, η οποία επίσης είχε ταχθεί κατά της αναθεώρησης, και η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων επισημαίνει τη μη αναγκαιότητα αναθεώρησης του άρθρου 24, καθώς, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το εν λόγω άρθρο αποτέλεσε αντικείμενο αναθεώρησης μόλις κατά το έτος 2001.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «εκείνη την εποχή έγιναν ενδελεχείς συζητήσεις, ακούστηκαν όλες οι απόψεις και η αναθεωρητική Βουλή κατέληξε στο σημερινό και ισχύον κείμενο, με ερμηνευτική δήλωση, όπου δίδεται αναλυτικός ορισμός των δασών και των δασικών εκτάσεων. Η διάταξη αυτή, όπως διαμορφώθηκε το έτος 2001, είναι πλήρης νοήματος και σαφής, και κατά συνέπεια δεν χρήζει αναθεώρησης».

«Αντιθέτως, ενδεχομένως να συντρέχει λόγος τροποποιήσεως και εκσυγχρονισμού του νομοθετικού πλαισίου και να επισπευσθεί η σύνταξη δασολογίου και για να οργανωθεί ορθολογικότερα η αρμοδιότητα των Επιτροπών Δασικών Αμφισβητήσεων του άρθρου 14 του Ν. 998/1979» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Εξάλλου και ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Σταύρος Δήμας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το μέλλον των δασών, τονίζοντας ότι: «το άρθρο 24, ως έχει σήμερα, προστατεύει επαρκώς τον δασικό μας πλούτο. Δεν είναι αναγκαία η αναθεώρησή του».

Σχόλια