Αντιδρά η Ένωση Εισαγγελέων στο ΠΔ για την ανακατανομή θέσεων των Δικαστικών Λειτουργών

0

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης, εκφράζει την έντονη αντίδραση των μελών της Ένωσης στο υπ. αριθμ. 30/2013 Προεδρικό Διάταγμα [PDF], το οποίο δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α’ 66/15.03.2013, με το οποίο προβλέπεται ανακατανομή των θέσεων των Δικαστικών Λειτουργών στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια της χώρας.

Οι Εισαγγελείς, με τη σχετική επιστολή [Link] τους, τονίζουν ότι το ΠΔ προωθήθηκε και υλοποιήθηκε χωρίς να έχουν ερωτηθεί προηγουμένως οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών και κυρίως, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με δεδομένο μάλιστα ότι σε ορισμένες περιφερειακές Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών μειώνονται σημαντικά οι οργανικές θέσεις Εισαγγελέων και Αντιεισαγγελέων.

Επίσης, στη σχετική επιστολή επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη νομοθετική πρόβλεψη θα δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης, σε συνδυασμό μάλιστα και με τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τις αποσπάσεις και τις άδειες που έχουν λάβει ορισμένοι Εισαγγελείς.

Σχόλια