Αντιδράσεις από τις θέσεις του ΔΝΤ για την Ελληνική Δικαιοσύνη

0

Κριτική στο προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ασκούν οι Εφέτες Νικόλαος Σαλάτας και Βαρβάρα Πάπαρη, με αφορμή τις θέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελληνική Δικαιοσύνη.  Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους «η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είναι απούσα από τις εξελίξεις και όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας και προεχόντως, βέβαια, του νομικού κόσμου της χώρας», εξηγώντας πως η αναφορά του ΔΝΤ, «πρωτόγνωρη στα χρονικά της ανεξάρτητης Ελλάδας, εκφράζει αφενός την απαξίωση, από τους «δανειστές» μας, της ελληνικής δικαιοσύνης και των αποφάσεών της και αφετέρου τρομοκρατεί την ελληνική κοινωνία για την περίπτωση προσφυγής Ελλήνων πολιτών στη δικαιοσύνη.»

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση των δύο μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων «θα περιμέναμε την άμεση και σθεναρή αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, πριν μάλιστα από την εκδήλωση της ανησυχίας και του προβληματισμού των άλλων δικαστικών ενώσεων. Αντ’ αυτού το προεδρείο της Ένωσης, επέλεξε τη σιωπή, άγνωστο για εμάς και ακατανόητο, για ποιους λόγους. Δεν κρύβουμε ότι εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο αναμονής, πριν προβούμε στην παρούσα ανακοίνωση, προσδοκώντας ότι, έστω και καθυστερημένα, το προεδρείο μας θα έπραττε τα αυτονόητα,  αποδεικνύοντας τις ευαισθησίες του απέναντι στην ελληνική κοινωνία και το δικαστικό σώμα, κάτι που, δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έπραξε».

Στην έκθεση του ΔΝΤ αναφέρεται χαρακτηριστικά “Δεν περιμένουμε πια αρνητικές αποφάσεις σχετικά με ειδικά μισθολόγια ή εισφορές επί των ακινήτων. Παρ’όλα αυτά, εάν υπάρξουν τέτοιες αποφάσεις, έχουμε δεσμευτεί για τη λήψη μέτρων συμψηφισμού».

 

Σχόλια