Αντιδράσεις από τον Δ.Σ.Θ. για την προσωρινή κράτηση του 19χρονου φοιτητή

0

Για αυστηροποίηση στο χώρο της Ποινικής Δικαιοσύνης, η οποία εμμένει στην καταχρηστική επιβολή της προσωρινής κράτησης, κατά παραβίαση των κανόνων και της ιεραρχικής σειράς, κάνει λόγο ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με αφορμή την πρόσφατη σύλληψη και την εν συνεχεία προσωρινή κράτησης του 19χρονου φοιτητή του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Α.Π.Θ.

Ο Σύλλογος χαρακτηρίζει πρωτοφανή και σαφέστατα εκτός του γράμματος και του πνεύματος του Νόμου, την προφυλάκιση του 19χρονου φοιτητή, τη στιγμή που είχε λευκό ποινικό μητρώο και γνωστή διαμονή στη χώρα, ενώ δεν υπήρχε η παραμικρή υπόνοια να είναι ύποπτος φυγής.

Παράλληλα, ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι ο Νόμος κατατάσσει, ως τελευταία στη σειρά, την επιλογή της προφυλάκισης, προτάσσοντας ως πρώτη εκείνη του να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος και δεύτερη την επιβολή περιοριστικών όρων.

Παρά ταύτα, όμως, η προσωρινή κράτηση, ιδιαίτερα την τελευταία τριετία, εμφανίζεται ως η πρώτη και μοναδική επιλογή, γεγονός που, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά , ενώ προσβάλλει βάναυσα το νομικό μας πολιτισμό.

Σχόλια