Αντιδράσεις φιλοζωϊκών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

0

Κοινή συνέντευξη Τύπου δίνουν σήμερα, στις 13:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, οι τρεις φιλοζωικές ομοσπονδίες  με την υποστήριξη και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα ζώα συντροφιάς. Τα φιλοζωικά σωματεία εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το πρόχειρο και αναποτελεσματικό.

Η συμμετοχή των πολιτών στη δημόσια διαβούλευση για το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και τα περισσότερα σχόλια αφορούσαν δύο σημεία:

– Τα προτεινόμενα πρόστιμα διατήρησης περισσότερων των δύο ζώων σε διαμερίσματα
– Τη μη απαγόρευση πώλησης ζώων σε καταστήματα κατοικίδιων

Τα σωματεία μετά από συνάντηση με την τότε υφυπουργό Μιλένα Αποστολάκη, είχαν λάβει διαβεβαιώσεις σχετικά με την απόσυρση όλων των σχετικών προστίμων καθώς και για την απελευθέρωση του αριθμού ζώων συντροφιάς ανά διαμέρισμα, εφόσον τηρούνταν οι κανόνες υγιεινής και δεν υπήρχε διατάραξη κοινής ησυχίας. Μετά όμως την αντικατάσταση της κας Αποστολάκη το νομοσχέδιο τροποποιήθηκε με αποτέλεσμα το πρόστιμο διατήρησης περισσότερων των δύο ζώων να αυξηθεί στα 500 ευρώ ανά ζώο.

Σύμφωνα με τις φιλοζωϊκές οργανώσεις η ενδεχόμενη ψήφιση του νομοσχεδίου θα σηματοδοτήσει το τέλος του εθελοντισμού και θα στείλει στο δρόμο πολλά κατοικίδια.

Όπως δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε , ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης Ιωάννης Δριβελέγκας «Σήμερα Τρίτη έχουμε συνάντηση για το νομοσχέδιο, και ο υπουργός είναι ανοικτός σε κάθε πρόταση.»

Σχόλια