Αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών για τους συμβασιούχους

0

Την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ) προκάλεσε το νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών για τους συμβασιούχους που δεν εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του Προεδρικού Διατάγματος. Οι αντιδράσεις επικεντρώνονται στη θεσμοθέτηση προσωπικής συνέντευξης και στον χρόνο που προβλέπεται για τη μονιμοποίησή τους.

Συγκεκριμένα, ΓΣΕΕ και ΠΟΕΙΔΔ χαρακτηρίζουν τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών «αόριστες υποσχέσεις και ψεύτικες ελπίδες», οι οποίες «παρατείνουν την εργασιακή ομηρία δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων, στοχεύοντας στην επόμενη εκλογική περίοδο», ενώ η ΓΣΕΕ επικρίνει την κυβέρνηση για την επιλογή της να μεταθέσει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που δεν εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του Π.Δ. στα τέλη του 2007.

Στο μεταξύ, στελέχη του ΑΣΕΠ εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τη διάταξη του νομοσχεδίου που καθιερώνει την προσωπική συνέντευξη του υποψηφίου ως νέο κριτήριο διορισμού, επισημαίνοντας ότι το κριτήριο αυτό είναι υποκειμενικό, γεγονός που νοθεύει το αντικειμενικό σύστημα προσλήψεων.

Σχόλια