Αντίδραση Δικηγορικών Συλλόγων στο αθλητικό νομοσχέδιο

0

Με επιστολή της η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους εκφράζει την αντίθεσή της στην τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού για τη συγκρότηση των Επιτροπών Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών, καθώς προβλέπει ότι μέλη των Επιτροπών αυτών δεν θα είναι πλέον δικηγόροι, αλλά δικαστικοί και συνταξιούχοι δικαστικοί.

Οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Δ. Παξινός, Θεσσαλονίκης, Ι. Παπαδόπουλος, και Πειραιώς, Κ. Πεταλάς, υπογραμμίζουν ότι η τροπολογία αποτελεί «μια πρωτοφανή υποβάθμιση του ρόλου του δικηγόρου ως συλλειτουργού της Δικαιοσύνης, αφού αυτός πλέον δεν θεωρείται ότι, κατά την άσκηση των δικαιοδοτικών καθηκόντων του, περιβάλλεται από τη δεδομένη αντικειμενικότητα και αμεροληψία, που ο νομοθέτης μέχρι σήμερα θεωρούσε ότι κέκτηται για να επιλύσει τέτοιου είδους ιδιωτικού Δικαίου διαφορές».

Παράλληλα, ο κ. Παξινός με νέα του επιστολή προς τον υφυπουργό τονίζει ότι «ένα τόσο σοβαρό θέμα, που άπτεται της δικηγορικής μας αξιοπρέπειας, θα έπρεπε να τύχει ενός γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου, όπως επιβάλλεται από τις αρχές και τους κανόνες δεοντολογίας που διέπουν μια ευνομούμενη Πολιτεία».

Σχόλια