Αντίδραση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών για τη μη προαγωγή εφέτη

0

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών προκάλεσε η μη προαγωγή στο βαθμό του συμβούλου Επικρατείας της εφέτη Δ.Δ. Β. Αναγνωστοπούλου – Σαρρή από τη Διοικητική Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ειδικότερα, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι η Διοικητική
Ολομέλεια του ΣτΕ σε συνεδρίασή της στις 20 Δεκεμβρίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην προάγει στο βαθμό του Συμβούλου Επικρατείας την κ. Αναγνωστοπούλου – Σαρρή «για το μόνο λόγο ότι ήταν νεότερη στο βαθμό από ορισμένους παρέδρους του ΣτΕ που όμως προάγονται από διαφορετική επετηρίδα και έχουν λιγότερο χρόνο δικαστικής υπηρεσίας».

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «αποκλεισμό» των εφετών των Διοικητικών Δικαστηρίων
από τη διαδικασία προαγωγής σε συμβούλους του ΣτΕ «με αποτέλεσμα την ακύρωση στην πράξη της συνταγματικής αναθεώρησης με την οποία καθιερώθηκε η προαγωγή διοικητικών δικαστών στο βαθμό συμβούλου Επικρατείας και σε ποσοστό 20% επί του συνόλου των εκάστοτε υφιστάμενων οργανικών θέσεων».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Το ΔΣ της Ενώσεως των Διοικητικών Δικαστών εκφράζοντας την έντονη ανησυχία και τη διαμαρτυρία του συνόλου των μελών της και διατρανώνοντας τη θέλησή τους να επιδιώξουν με όλα τα νόμιμα μέσα την υλοποίηση της λαϊκής βουλήσεως που θεσμοθετήθηκε με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 για την προαγωγή των διοικητικών δικαστών στο ΣτΕ καλούμε τον πολιτικό και νομικό κόσμο της χώρας να
τοποθετηθούν άμεσα και συγκεκριμένα στα προβλήματα που δημιουργεί η προαναφερόμενη απόφαση του ΣτΕ. Ιδιαιτέρως καλούμε την κυβέρνηση, χωρίς χρονοτριβή, να αναλάβει και τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία. Η περαιτέρω στάση των διοικητικών δικαστών της και της Ενώσεως μας θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του ζητήματος».

Σχόλια