Αντιδρούν οι δικηγόροι στην παράταση του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων

0

Την έντονη αντίδρασή τους εξεδήλωσαν οι δικηγόροι, στην πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδά για παράταση του ωραρίου λειτουργίας των ποινικών δικαστηρίων μέχρι τις 20:00 το βράδυ.

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συνεδρίασε το μεσημέρι του Σαββάτου στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και μετά το πέρας της συνεδρίασης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει την αντίθεσή της στην διατυπωθείσα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ.Σανιδά πρόταση για παράταση του ωραρίου λειτουργίας των ποινικών δικαστηρίων μέχρι 8.μ.μ.

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων υποστηρίζει ότι το πρόβλημα των καθυστερήσεων κατά την απονομή της δικαιοσύνης δεν λύνεται με αυτό τον «εντυπωσιακό τρόπο», αλλά με δημιουργία υλικοτεχνικής υποδομής, με μηχανοργάνωση των δικαστηρίων και υιοθέτηση των προτάσεων του δικηγορικού σώματος που εγγυώνται πρακτικές λύσεις.

Παράλληλα «εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την αυστηροποίηση της δικαιοδοτικής κρίσης των δικαστών που εκδηλώνεται με επιβολή εξοντωτικών ποινών, γεγονός που και επιθεωρητές των δικαστηρίων έχουν επισημάνει».

Οι δικηγόροι ασκούν επίσης έντονη κριτική για την «τουλάχιστον ατυχέστατη» όπως χαρακτηρίζουν έκφραση του προέδρου του Αρείου Πάγου για «δικηγόρους εμφανιζόμενους ως συλλειτουργούς Δικαιοσύνης» επισημαίνοντας ότι την ιδιότητα του συλλειτουργού δεν την χάρισε κανείς στους δικηγόρους, ότι αποτελεί θεσμική κατάκτηση και ότι ουδείς δικαιούται να την αμφισβητήσει.

Σχόλια