Αντιδρούν στη μεταφορά της δίκης για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου η οικογένεια του 15χρονου και φορείς της Άμφισσας

0

Αντιδράσεις τόσο από την οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου όσο και από την τοπική κοινωνία της Άμφισσας έχει προκαλέσει η απόφαση να πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Φωκίδας η δίκη των δύο αστυνομικών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή πέρυσι στα Εξάρχεια.
Χθες με γραπτή δήλωσή της η μητέρα του Αλέξανδρου, Τζίνα Τσαλικιάν εξέφρασε την έκπληξη και την πικρία της για την εξέλιξη αυτή, σημειώνοντας ότι η διεξαγωγή της δίκης μακριά από την Αθήνα αποδυναμώνει το δικαίωμά της να υπερασπιστεί τη μνήμη του γιου της, ο οποίος, όπως αναφέρει, «υπήρξε θύμα μιας πρωτοφανούς εκστρατείας κατασυκοφάντησης από τους δράστες, το οικογενειακό τους περιβάλλον και τον κ. Κούγια». Και συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι η μεταφορά της έδρας παρακωλύει την ομαλή διεξαγωγή της δίκης, καθώς παρεμποδίζεται η προσέλευση μαρτύρων –ειδικά μαθητών– λόγω της απόστασης, ενώ οι ένορκοι που θα συμμετάσχουν στη σύνθεση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας δεν θα έχουν τη σχέση με τα γεγονότα την οποία θα είχαν οι ένορκοι στην Αθήνα, και η δημοσιότητα της δίκης περιορίζεται.
Επιπλέον, εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας διατυπώνουν ενστάσεις για τη διεξαγωγή της δίκης στην Άμφισσα. «Πρόκειται για μικρή πόλη, σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, με το Δικαστικό Μέγαρο στο κέντρο της, όπως επίσης με μικρή και ταλαιπωρημένη αγορά», δήλωσε ο νομάρχης Φωκίδας, Νίκος Φουσέκης, ενώ σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκαν ο δήμαρχος της πόλης, Ασημάκης Ασημακόπουλος και ο πρόεδρος του τοπικού Επιμελητηρίου, Ευάγγελος Μυταράς.
Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 15 Δεκεμβρίου.

Σχόλια