Αντιφατικές καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη για τον Aλεξ

0

Χρονικές αποκλίσεις παρουσίασε η εκδοχή του θετού πατέρα του Άλεξ, Δημήτρη Σιαϊνη, ως προς τις έρευνες που έκανε ο ίδιος στο νοσοκομείο της Βέροιας για τον εντοπισμό του 11χρονου, λίγες ώρες μετά την εξαφάνισή του, σε σχέση με την κατάθεση νοσοκόμας που το απόγευμα της 3ης Φεβρουαρίου ήταν υπεύθυνη βάρδιας στο Τμήμα Εσόδων του νοσοκομείου της πόλης.
Η μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε ότι είδε τον πατριό του Άλεξ να φτάνει γύρω στις 7.25 το βράδυ στο νοσοκομείο της Βέροιας προκειμένου να ψάξει για το παιδί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ισχυρισμός αυτός έρχεται σε αντίθεση με τα όσα κατέθεσε προανακριτικά αλλά και προ ημερών στην επ ακροατηρίου διαδικασία ο Δημήτρης Σιαϊνης, ο οποίος διατείνεται ότι πήγε στο νοσοκομείο της πόλης περί τις δέκα το βράδυ.
«Έφτασε στο νοσοκομείο γύρω στις 7.25 μ.μ. Είμαι βέβαιη για την ώρα, γιατί αφενός είχα προσέξει νωρίτερα το ρολόι και αφετέρου γιατί η βάρδια μου έληγε μετά τις 10 το βράδυ, οπότε είχα αρκετή ώρα μέχρι τότε μπροστά μου. Μου είπε ότι είναι ο πατριός του 11χρονου που ψάχνει κι ότι μετά την προπόνηση μπάσκετ το παιδί δεν πήγε στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών όπως είχε προγραμματίσει. Κοιτάξαμε στο βιβλίο συμβάντων αλλά δε βρήκαμε τίποτα. Όλα τα περιστατικά περνούσαν από μένα», φέρεται να κατέθεσε η μάρτυρας.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν επίσης ο πατέρας και η αδελφή του Δημήτρη Σιαϊνη.
«Ήμουν όλη την μέρα στο ΠΡΟ-ΠΟ (σ.σ. ιδιοκτησίας του Δ. Σιαϊνη). Την ώρα της εξαφάνισης του παιδιού δεν τη θυμάμαι καλά, μπορεί να βγήκα και για κάποιες παραλαβές δελτίων», φέρεται να κατέθεσε ο πατέρας του Δ. Σιαϊνη, ενώ η αδελφή του αναφέρθηκε στο οικογενειακό της περιβάλλον.
Στο δικαστήριο κατέθεσε επίσης ένας μεταλλειολόγος που γνώριζε τον ανήλικο Αλβανό. Όπως φέρεται να κατέθεσε, έβλεπε τον ανήλικο να κάνει βόλτες με το ποδήλατο στη γειτονιά του και παρατήρησε ότι ήταν προβληματισμένος. «Τον πλησίασα τον Ιούλιο ή Αύγουστο (σ.σ. το 2006 και μετά την ομολογία των ανηλίκων στην Ασφάλεια) και μού ομολόγησε το περιστατικό που οδήγησε στον θανάσιμο τραυματισμό του Άλεξ», φέρεται να είπε.
Τον ισχυρισμό της μητέρας των δύο ελληνόπουλων ότι την ημέρα της εξαφάνισης του Άλεξ ένας εκ των δύο ήταν καθηλωμένος με πυρετό στο κρεβάτι, επιβεβαίωσε η νονά των ανήλικων Ελλήνων.
Η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο.

Σχόλια