Αντισυνταγματικές οι απολύσεις των διοικητών νοσοκομείων

0

Αντισυνταγματικές και παράνομες χαρακτηρίζονται από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι απομακρύνσεις των νοσοκομειακών διοικητών, και μάλιστα χωρίς αποζημίωση, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την καταβολή τεράστιων αποζημιώσεων προς τους απολυθέντες.

Το Γ τμήμα του ΣτΕ, με μείζονα σύνθεση υπό τον αντιπρόεδρο Γ. Σταυρόπουλο, ακύρωσε ως παράνομη την πρόωρη λήξη της θητείας 4 διοικητών νοσοκομείων, ενώ σε μία άλλη υπόθεση «πιλότο» παρέπεμψε υποχρεωτικά το ζήτημα στην Ολομέλεια του ΣτΕ, αφού έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη του Νόμου 3527/07, που επέτρεψε τον νέο γύρο πρόωρων απολύσεων χωρίς αποζημίωση.

Συγκεκριμένα το ΣτΕ έκρινε ότι η απόλυση των νοσοκομειακών διοικητών είναι παράνομη στο μέτρο που δεν προβλέφθηκαν αποζημιώσεις για τους απολυθέντες, αφού δεν θα μπορούσαν να στερηθούν τις αποδοχές τους μέχρι τη λήξη της θητείας.

Παράλληλα, σε άλλη περίπτωση, έκρινε ότι η πρόωρη λήξη της θητείας του διοικητή νοσοκομείου είναι και αντισυνταγματική, αφού η θέση του δεν έχει καταργηθεί με νόμο και άρα έχει τη συνταγματική προστασία της μονιμότητας.

Σχόλια