Αντισυνταγματική η «φορολογική επιδρομή» στα ακίνητα

0

Ως αντισυνταγματική κατηγόρησαν την επιβολή της έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα οι εκπρόσωποι επτά επαγγελματικών τάξεων, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου την οποία
και παραχώρησαν στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Συγκεκριμένα στη σημερινή συνέντευξη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Δ. Παξινός, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου κ. Κ. Βλαχάκης,
ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμίσθων Υποθηκοφυλάκων κ. Χρ. Χριστόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΠΕΦΕ (φοροτεχνικών), κ. Ο. Σεϊμένης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, κ. Σ. Παραδιάς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Ελλάδας, κ. Δ. Καψιμάλης και ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδας κ. Ι. Ρεβύθης.
Αρχικά ο κ. Παξινός ενημέρωσε ότι δεν έχει προηγηθεί διάλογος με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, σχετικά με την επαναφορά του ΦΠΑ, στις δικηγορικές αμοιβές. Επιπλέον, χαρακτήρισε «εύκολο στόχο» τα ακίνητα, χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική την έκτακτη εισφορά, ενώ ανέφερε ότι η φορολογική συνείδηση πρέπει να ξεκινήσει πρώτα από «πάνω». «Πρέπει να δοθεί μια άλλη αντίληψη στη λειτουργία ενός κράτους. Πρώτα το κράτος πρέπει να είναι αξιόπιστο και μετά ο πολίτης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣΑ..
Ο κ. Παραδιάς δήλωσε ότι η ιδιοκτησία στην Ελλάδα αντί να προστατεύεται, διώκεται.
«Ειδικά στην Ελλάδα, όπου η ακίνητη ιδιοκτησία δεν ανήκει σε καμιά οικονομική ολιγαρχία, αλλά είναι κατά κανόνα καρπός της εργασίας και της αποταμίευσης μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού, νομοθετικές ρυθμίσεις κάθε είδους, οι οποίες θίγουν ή αποδυναμώνουν τον πυρήνα του ιδιοκτησιακού δικαιώματος, αντίκεινται ευθέως στο Σύνταγμα», τόνισε ο κ. Παραδιάς.
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι των υπολοίπων επαγγελματικών φορέων.

Σχόλια