Ανυπότακτος ο Βαλάντης με απόφαση του Αρείου Πάγου

0

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επέβαλε ποινή δεκάμηνης φυλάκισης με τριετή αναστολή, για ανυποταξία εν καιρώ ειρήνης στον γνωστό τραγουδιστή Βαλάντη,, αφού με την υπ αριθμ. 1506/2009 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση του τραγουδιστή Αυγενικού Χρυσοβαλάντη, δια της οποίας ο καλλιτέχνης ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, με την οποία του επιβλήθηκε αρχικώς η εν λόγω ποινή.
Ο Βαλάντης, το έτος 2000 παρουσιάστηκε στο Φρουραρχείο και επικαλέστηκε λόγους υγείας και συγκεκριμένα, έντονες ημικρανίες έπειτα από τροχαίο συμβάν, προκειμένου να μην καταταγεί στον ελληνικό στρατό.
Παραπέμφθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και πήρε απαλλαγή ως Ι-5.
Το έτος 2004 απεκαλύφθη το κύκλωμα, που δρούσε στον Στρατό και χορηγούσε πλαστές γνωματεύσεις και ειδικά σε πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου, προκειμένου να μην στρατευθούν.
Ύστερα από έρευνα, αποδείχθηκε ότι η ιατρική γνωμάτευση του Βαλάντη ήταν πλαστή, καθώς με τον ίδιο αριθμό υπήρχε κι άλλη γνωμάτευση, άλλου στρατευσίμου, που είχε πάρει απαλλαγή, εξ αιτίας του ότι παρουσίαζε αγχώδεις αντιδραστικές εκδηλώσεις.
Οι αποκαλύψεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα ο τραγουδιστής το 2005 να υπηρετήσει τη θητεία του.
Όμως, εκ παραλλήλου άρχισε και η ποινική διαδικασία της υπόθεσης. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με την πλαστογραφία της γνωμάτευσης.
Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση του Βαλάντη κρίνοντας ότι η απόφαση του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Σχόλια