ΑΠ: Αποζημίωση στη μητέρα δημοσιογράφου που σκοτώθηκε το 1999 στο Falcon

0

Με την υπ αριθμό 190/2010 απόφασή του, ο Άρειος Πάγος επιδίκασε το ποσό των 161.408 ευρώ στην μητέρα του δημοσιογράφου Δημήτρη Πανταζόπουλου, ο οποίος έχασε την ζωή του μαζί με τον τότε αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιάννο Κρανιδιώτη, το γιο του Νικόλαο και άλλα τέσσερα άτομα, κατά τις αναταράξεις του Falcon πάνω από το Βουκουρέστι στις 14 Σεπτεμβρίου 1999. Κατά το συμβάν είχαν τραυματισθεί ακόμη τέσσερις άνθρωποι.
Το Δικαστήριο έκρινε ότι ο θάνατος των επιβατών του Falcon επήλθε συνεπεία βαρύτατης αμέλειας του κυβερνήτη του αεροσκάφους, ο οποίος “”δεν κατέβαλε την επιμέλεια την οποία όφειλε εκ των περιστάσεων και του επαγγέλματος που μπορούσε να καταβάλει””.
Ο θάνατος του Δ. Πανταζόπουλου προκάλεσε εντονότατη ψυχική οδύνη στη μητέρα του και πολύ περισσότερο καθώς είχε προσδοκία ηθικής και οικονομικής στήριξης από τον γιο της, σύμφωνα με την απόφαση.
Συμπερασματικά, ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας που ζητούσε να αναιρεθεί εφετειακή απόφαση που είχε επιδικάσει το ποσό των 161.408 υπέρ της μητέρας του άτυχου δημοσιογράφου.
Την αποζημίωση θα λάβει κληρονόμος της μητέρας του εκλιπόντος δημοσιογράφου, καθώς η ίδια απεβίωσε προ της έκδοσης της τελεσίδικης απόφασης.

Σχόλια