ΑΠ: Αρνητική εισήγηση για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

0

Αρνητική αναμένεται να είναι η εισήγηση του αρεοπαγίτη, κ. Χριστόφορου Κοσμίδη την ερχόμενη εβδομάδα στο Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, σχετικά με την παραμονή εκτός του υπουργείου Οικονομικών και των Δ.Ο.Υ., των 393 απολυμένων καθαριστριών.
                                        
Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, ο αρεοπαγίτης πρόκειται να προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών και να αναιρεθεί η υπ’ αριθμ. 1584/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία έχουν αρχικά δικαιωθεί οι καθαρίστριες.
                                            
 Με την ανωτέρω – προσωρινά εκτελεστή – απόφασή του το Πρωτοδικείο υποχρέωσε το Δημόσιο να αποδέχεται τις υπηρεσίες των καθαριστριών με τα ίδια καθήκοντα και όρους με τους οποίους εργάζονταν πριν τεθούν σε κατάσταση διαθεσιμότητας.

Στη συνέχεια το υπουργείο Οικονομικών προσέφυγε στον Άρειο Πάγο όπου και υπέβαλλε αίτηση προσωρινής αναστολής της εκτέλεσης της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου, η οποία έγινε δεκτή.  
                                            
Την ερχόμενη εβδομάδα στο Β/2 Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο κ. Κοσμίδης πρόκειται να επισημάνει ότι το Πρωτοδικείο υπερέβη και τη δικαιοδοσία του, καθώς οι καθαρίστριες έχουν περιέλθει σε κατάσταση διαθεσιμότητας και δεν έχουν απολυθεί.
                                         
 

Σχόλια