ΑΠ: Δεκτή η αναίρεση του κ. Σανιδά κατά δύο επιχειρηματιών για διακίνηση κοκαΐνης

0

Δεκτή έγινε χθες από το ο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδάς, κατά της απαλλακτικής για τους επιχειρηματίες Γ. Παναγόπουλο και Γ. Παραλή απόφασης του Εφετείου Πειραιά.

Οι δύο επιχειρηματίες είχαν παραπεμφθεί σε δίκη, καθώς το Μάιο του 2003 είχαν συλληφθεί για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών (3,5 τόνους κοκαΐνης) με το πλοίο «CORC». Την υπεράσπιση των επιχειρηματιών είχαν αναλάβει συνεργάτες του ανεξάρτητου βουλευτή, Π. Μαντούβαλου. Το Εφετείο Πειραιά τον Σεπτέμβριο του 2004 τους αθώωσε. Στην συνέχεια άσκησε αναίρεση ο Σανιδάς κατά της αθωωτικής απόφασης και σήμερα έγινε δεκτή. Οι δύο επιχειρηματίες θα δικαστούν και πάλι, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της κατοχής και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Aρειος Πάγος έκρινε ότι η εφετειακή απόφαση δεν έχει την απαιτούμενη από το Σύνταγμα αιτιολογία. Δηλαδή, πάσχει από έλλειψη επαρκούς αιτιολογίας. Επίσης, έκρινε ότι έχει αντιφάσεις και κενά.

Σχόλια