ΑΠ: Και στους εξεταστές υποψηφίων οδηγών τα 176 ευρώ

0

Οι εξεταστές υποψηφίων οδηγών του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, οι οποίοι απασχολούνται με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου και αμείβονται σύμφωνα με τις διατάξεις περί ενιαίου μισθολογίου, δικαιούνται να λαμβάνουν την μηνιαία πρόσθετη παροχή των 176 ευρώ του άρθρου 14 του Ν. 3016/2002, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο.
Το δικαστήριο, με την υπ αριθμ. 754/2010 απόφασή του έκρινε ότι η χορήγηση της εν λόγω παροχής έχει προσλάβει χαρακτήρα γενικής προσαύξησης των τακτικών αποδοχών των εργαζομένων. Στην απόφαση αναφέρεται ότι η μη χορήγηση της εν λόγω παροχής στην συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων του υπουργείου Μεταφορών συνιστά παραβίαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας, καθώς την εν λόγω παροχή των 176 ευρώ λαμβάνουν ετερόκλητες κατηγορίες εργαζομένων της Δημόσιας Διοίκησης και κυρίως υπουργείων, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Διευκρινίστηκε, τέλος, ότι το επίδομα εξεταστών ικανότητας οδήγησης υποψηφίων οδηγών, που λαμβάνει η εν λόγω κατηγορία εργαζομένων συνιστά αποζημίωση για πρόσθετη απασχόληση και δεν έχει σχέση με την παροχή των 176 ευρώ, όπως ισχυρίζεται το υπουργείο Μεταφορών.

Σχόλια