ΑΠ: Nόμιμη η απόλυση εργαζόμενου σε αναρρωτική άδεια

0

Ο Άρειος Πάγος, με την υπ’ αριθμ. 402/2014 απόφασή του, έκρινε παράνομη την απόλυση κατά τη διάρκεια της άδειας αναψυχής και νόμιμη κατά τη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας, απορρίπτοντας την αναίρεση κατά απόφασης του Εφετείου, 67χρονου του οποίου καταγγέλθηκε η σύμβαση εργασίας ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια.

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2003 ανώνυμη εταιρεία προσέλαβε, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, 67χρονο μηχανολόγο – μηχανικό, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2006 νοσηλεύθηκε σε κρατικό νοσοκομείο, λόγω προβλημάτων υγείας και του δόθηκε αναρρωτική άδεια ενός μηνός.

Για την νοσηλεία του στο νοσοκομείο και την αναρρωτική άδεια είχε ενημερώσει την υπηρεσία του, ωστόσο κατά τις πρώτες ημέρες της νοσηλείας του, η εταιρεία του κοινοποιήθηκε καταγγελία της σύμβασης εργασίας.

Ο μηχανολόγος προσέφυγε στο Εφετείο Αθηνών, το οποίο ερμηνεύοντας τον Ν. 539/1945, έκρινε ότι η καταγγελία της σύμβασης εργασίας δεν απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας του μισθωτού και ως τούτου δεν είναι καταχρηστική για το συγκεκριμένο λόγο.

Ο 67χρονος στη συνέχεια άσκησε αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης την οποία ο Άρειος Πάγος απέρριψε κρίνοντας ότι «η κατά το άρθρο 6 του Ν. 539/1945 απαγόρευση καταγγελίας της εργασιακής συμβάσεως αφορά μόνο την καταγγελία κατά την διάρκεια της άδειας αναψυχής και όχι περιπτώσεις άλλων αδειών, όπως είναι η αναρρωτική».
 

Σχόλια