ΑΠ: Πρόστιμα σε θορυβώδεις ενοίκους πολυκατοικίας

0

Πρόστιμο ύψους δύο χιλιάδων ευρώ επέβαλε ο Άρειος Πάγος, με την υπ΄ αριθμ. 1274/20101 απόφασή του, σε ιδιοκτήτες διαμερίσματος επειδή έκαναν θόρυβο σε σχεδόν καθημερινή βάση τις βραδινές ώρες και τις ώρες κοινής ησυχίας. Παράλληλα, με την ίδια δικαστική απόφαση, που επικύρωσε προηγούμενη εφετειακή κρίση, επιβλήθηκε και προσωπική κράτηση ενός μηνός στον καθέναν, από τους δυο ιδιόκτητες.
Στη Δικαιοσύνη είχαν προσφύγει οι ιδιοκτήτες διαμερίσματος του πρώτου ορόφου πολυκατοικίας στο Περιστέρι, διαμαρτυρόμενοι για τους ενοχλητικούς θορύβους που έκαναν οι ένοικοι του από πάνω διαμερίσματος και ζητώντας τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων για προσβολή της προσωπικότητας τους.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απαγόρευσε στους ιδιοκτήτες του δεύτερου ορόφου κάθε προσβολή της προσωπικότητας των ιδιοκτήτων του πρώτου ορόφου και τους υποχρέωσε να παραλείψουν στο μέλλον κάθε όμοια πράξη που οδηγεί στην προσβολή της προσωπικότητας τους, ενώ απειλήθηκε σε βάρος τους χρηματική ποινή 2.000 ευρώ και προσωπική κράτηση ενός μηνός στον καθένα, σε περίπτωση παραβίασης της δικαστικής απόφασης.
Παρά την εξέλιξη αυτή, όμως, οι ιδιοκτήτες του δευτέρου ορόφου συνέχισαν να προκαλούν δυνατούς και ενοχλητικούς θορύβους, με συνέπεια να “προκαλείται ταραχή, άγχος και νευρική υπερένταση” στους ιδιοκτήτες του πρώτου ορόφου, οι οποίοι τελικώς υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το διαμέρισμά τους.
Εν συνεχεία, το Πρωτοδικείο υποχρέωσε τους ιδιοκτήτες του δευτέρου ορόφου να καταβάλουν το ποσό των 2.000 ευρώ και τους καταδίκασε σε φυλάκιση ενός μηνός τον καθένα. Το Εφετείο απέρριψε την αίτηση των ιδιοκτητών του δευτέρου ορόφου που ζητούσαν να αναιρεθεί η πρωτόδική απόφαση και ο ¨Άρειος Πάγος με την σειρά του επικύρωσε την εφετειακή απόφαση.

Σχόλια