Απαλλαγή των κατηγορουμένων για την υπόθεση Βασιλέλλη

0

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση του αντεισαγγελέα του ΑΠ Δ. Λεκκού, που ζητούσε να αναιρεθεί βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου το οποίο έκρινε ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες κατά τεσσάρων διευθυντικών στελεχών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) και τέως διευθυντή του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία για το αδίκημα της έκθεσης από την οποία προήλθε ο θάνατος του μικρού Παναγιώτη Βασιλέλλη.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου είχε την ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία που απαιτεί το Σύνταγμα.
Κατόπιν αυτών τα διευθυντικά στελέχη της ΕΤΕ και ο διευθυντής του Νοσοκομείου απηλλάγησαν οριστικά.

Ο Παναγιώτης Βασιλέλλης από τη Μυτιλήνη προσβλήθηκε από σπάνια μορφή καρκίνου (νευροβλάστωμα δεξιού επινεφριδίου) και σε ηλικία τριών ετών απεβίωσε (Μάρτιος του 2001).

Από προσφορές πολιτών είχε συγκεντρωθεί το ποσό των 296.404 ευρώ για να μπορέσει να πάει σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. Όμως, τα χρήματα δεν μπόρεσαν να τα εκταμιεύσουν οι γονείς του, ο Ευστράτιος και η Γεωργία Βασιλέλλη, καθώς είχαν μπλοκαριστεί από την Εθνική Τράπεζα. Η αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού έγινε δύο μέρες μετά το θάνατο του Παναγιώτη Βασιλέλλη.

Σχόλια