Απάντησε το ΤΕΕ στις προσφυγές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

0

Με δωρεάν συμπλήρωση των αιτήσεων για το κτηματολόγιο απάντησε το Τεχνικό Επιμελητήριο στις δικαστικές προσφυγές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που ανάγκασαν δύο πολιτικούς μηχανικούς να σταματήσουν αυτή τη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΕ το νέο γραφείο, «στην ουσία, θα ενημερώνει τους πολίτες για τον τρόπο συμπλήρωσης των δηλώσεων, λύνοντας τυχόν απορίες τους, ώστε στη συνέχεια να μπορούν να τις συμπληρώσουν άνετα οι ίδιοι, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση».

Το ΤΕΕ θεωρεί ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «πρέπει να ανασκευάσει τα όσα ανεδαφικά και άτοπα έχει καταγγείλει μέχρι σήμερα κατά των μηχανικών και να σταματήσει τη συκοφαντική δυσφήμηση του κλάδου και τις συνεχείς επικοινωνιακές επιθέσεις», διαφορετικά επιφυλάσσεται να απαντήσει και αυτό με αγωγές.

Η αντιπαράθεση ξέσπασε όταν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μανώλης Λαμτζίδης δήλωσε ότι «κανείς πλην δικηγόρων και συμβολαιογράφων δεν έχει το νόμιμο δικαίωμα συμπλήρωσης των δηλώσεων του Εθνικού Κτηματολογίου». Ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει προσφύγει στα δικαστήρια.

Σχόλια