Απάντηση – πρόσκληση του Yπ. Δικαιοσύνης στο ΔΣΑ

0

Ειδικότερα, το υπουργείο αναφέρεται με έμφαση στο σχετικό διάλογο που έχει αρχίσει με τις ηγεσίες των Ανωτάτων Δικαστηρίων, τους εκπροσώπους των Ενώσεων Δικαστικών Λειτουργών καθώς επίσης και με προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ειδικότερα δε σημειώνεται: «Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο των συζητήσεων κλήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου ο πρόεδρος της Ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, κ. Ιωάννης Αδαμόπουλος να υποβάλει τις προτάσεις του κλάδου, μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, για τη λήψη μέτρων επιτάχυνσης της δικαιοσύνης.» 

Τονίζοντας τη διαφωνία της ηγεσίας του ΔΑΔΔ με τη στάση του ΔΣΑ υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση: «Με αυτά τα δεδομένα δεν είναι κατανοητό το περιεχόμενο της αποφάσεως του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών της 3ης Οκτωβρίου 2011 καθώς επίσης και οι κάθε μορφής κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν με αιτήματα τα οποία δεν ανάγονται σε κυβερνητικές αποφάσεις.

Με την ευκαιρία αυτή η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης επαναλαμβάνει την πρόσκληση όπως ο κλάδος των δικηγόρων, δια των εκπροσώπων τους, ανταποκριθεί με την ουσιαστική συμμετοχή στη διαμόρφωση αποφάσεων για τη λήψη μέτρων που θα ικανοποιούν το αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ταχεία απονομή της δικαιοσύνης.

Ελπίζει πως οι συλλειτουργοί της δικαιοσύνης δεν θα υποκύψουν σε συντεχνιακές λογικές και θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα αρνησιδικίας τα οποία και οι ίδιοι καταγγέλλουν.»
 

Σχόλια