Απάντηση εκλογοδικείου στους βουλευτές Γ. Πασχαλίδη και Στ. Κουτμερίδη

0

Απαντητική επιστολή στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Πασχαλίδη και Στάθη Κουτμερίδη έστειλε την Τρίτη ο πρόεδρος του Εκλογοδικείου, Χρ.Γεραρής, απαντώντας στο αίτημά τους για επανάληψη της δίκης επί της ένστασης της αναπληρωματικής βουλευτού της ΝΔ, Παρθένας Φουντουκίδου. Το Εκλογοδικείο σε διάσκεψη είχε κάνει δεκτή την ένσταση της κ. Φουντουκίδου, που ζητούσε την καταμέτρηση των λευκών ψηφοδελτίων στο εκλογικό αποτέλεσμα, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για αλλαγές εδρών βουλευτών σε ορισμένες περιφέρειες.

Στην επιστολή του προς τους δύο βουλευτές, ο κ. Γεραρής αναφέρει ότι το αίτημά τους για μη νόμιμη σύνθεση του Εκλογοδικείου και για την αίτηση εξαίρεσης του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Χ. Ντάκουρη, που υποβλήθηκε μετά τη συζήτηση της υπόθεσης, θα εξεταστεί σε διάσκεψη του δικαστηρίου, χωρίς να έχει προσδιοριστεί ακόμα η ημερομηνία, ενώ επί της αίτησης θα εκδοθεί παρεμπίπτουσα απόφαση του Εκλογοδικείου.

Ακόμα, ο κ. Γεραρής αναφέρει στην επιστολή του τη δικαιολογημένη δυσφορία των μελών του δικαστηρίου για τα σχόλια που διατύπωσαν οι δύο βουλευτές αναφορικά με την έκβαση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν υποβάλει αίτημα επανάληψης της δίκης, καθώς θεωρούν ότι «η πιθανολογούμενη προσμέτρηση των λευκών ψηφοδελτίων στο εκλογικό μέτρο μόνο σε μια εκλογική περιφέρεια, με ανατροπή της πάγιας και μακροχρόνιας νομολογίας, δημιουργεί το δικαστικό παράδοξο μιας Βουλής δύο διαφορετικών εκλογικών νόμων και θέτει ευθέως ζήτημα συνταγματικότητας της παρούσας Βουλής».

Σχόλια