Απάντηση της Ενώσεως Δικαστών στο έγγραφο της Προέδρου του Αρείου Πάγου

0

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απαντά στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κα Ρένα Ασημακοπούλου, η οποία με χθεσινή της παρέμβαση κάλεσε τους δικαστές να αναρωτηθούν πού θα οδηγήσει η στάση τους.

Η Ένωση από την πλευρά της επισημαίνει ότι πιθανή περαιτέρω μείωση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών θα οδηγήσει σε ποιοτικό και ποσοτικό περιορισμό της απόδοσής τους και θα θέσει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία τους. Εξάλλου, σημειώνουν ότι έχουν ήδη δεχθεί μισθολογικές περικοπές και οι κινητοποιήσεις τους στοχεύουν στην προάσπιση του συνταγματικά κατοχυρωμένου μισθολογίου τους.
Ακόμα, τονίζεται ότι η συντριπτική πλειονότητα των δικαστών έχει πλήρη συναίσθηση των ευθυνών και των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην κοινωνία και έχει ήδη αποδείξει έμπρακτα ότι θυσιάζεται τόσο για τη Δικαιοσύνη όσο και για τη διάσωση της πατρίδας.

Καλούν μάλιστα για ακόμα μια φορά τους Λειτουργούς της Εκτελεστικής και Νομοθετικής Εξουσίας, οι οποίοι αξιώνουν νέες θυσίες από την ελληνική κοινωνία, να προχωρήσουν οι ίδιοι σε μειώσεις των δικών τους αποδοχών και να μεριμνήσουν για έλεγχο όσων διαφεύγουν τη φορολόγηση.
Τέλος, εκφράζουν την ανάγκη για ενότητα και ζητούν από τους συναδέλφους τους να τηρήσουν την απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 22ας Σεπτεμβρίου.

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΔΕ πατήστε εδώ