Απάντηση της Ένωσης Δικαστών στο έγγραφο της Επιθεώρησης των δικαστηρίων

0

Άμεση ήταν  η απάντηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στο υπ. αριθμ. πρωτ. ΕΠ 544/1-10-2012 έγγραφο του  Προϊσταμένου της επιθεώρησης των δικαστηρίων και Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Γιώργου Χρυσικού με το οποίο απευθυνόμενος προς τους προϊσταμένους των δικαστηρίων της χώρας ζητούσε να του γνωστοποιηθεί πλήρης κατάλογος με τα ονόματα των δικαστών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και κατεβαίνουν από την έδρα.

Στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, το οποίο συνήλθε μετά τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη οι δικαστές ομόφωνα έκριναν ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αναζητηθούν και να αποδοθούν ευθύνες στους δικαστικούς λειτουργούς για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, με δεδομένο ότι αυτή στηρίζεται στην ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για το μέχρι την 22α Σεπτεμβρίου διάστημα και για το μεταγενέστερο σε απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η οποία είναι το Ανώτατο Όργανο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Τέλος, διευκρινίστηκε ότι η απόφαση της έκτακτης γενικής Συνέλευσης της 22ας Σεπτεμβρίου εξακολουθεί να παραμένει σε ισχύ και συνεπώς οι δικαστές θα συνεχίσουν μέχρι τις 20 Οκτωβρίου να κατεβαίνουν από την έδρα και να μη δημοσιεύουν αποφάσεις.