Απάντηση της Ένωσης Εισαγγελέων στις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

0

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με σχετική ανακοίνωσή του, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Δένδια, ο οποίος, σε συνέντευξή του, έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «μειοψηφία λειτουργών της Θέμιδας, που εθελοτυφλεί απέναντι στην πρόκληση της ένοπλης τρομοκρατικής δράσης».

Η Ένωση Εισαγγελέων υπογραμμίζει [Link, Ανακοίνωση] ότι δηλώσεις αυτού του περιεχομένου δε συνάδουν με το σεβασμό της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, συνιστούν απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία της και κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους Λειτουργούς της (Δικαστές και Εισαγγελείς).

Τέλος, επισημαίνεται ότι «τέτοιες ενέργειες δεν είναι ανεκτές στο πλαίσιο της σύμφωνης με το Σύνταγμα λειτουργίας του Πολιτεύματος» ενώ οι Εισαγγελείς καλούν τον κ. Δένδια να ανακαλέσει και καταλήγουν αναφέροντας χαρακτηριστικά «ότι το φρόνημα των δικαστικών λειτουργών δεν κάμπτεται από τις ακατανόητες αυτές ενέργειες, που ουδόλως συμβάλουν στην εμπέδωση του -κατά τα εξαγγελλόμενα εκ μέρους της Κυβέρνησης- επιθυμητού κλίματος ηρεμίας μεταξύ της Δικαστικής και της Εκτελεστικής εξουσίας».

Σχόλια