Απάντηση της Προέδρου της Ενώσεως Δικαστών στους διαφωνούντες

0

 

Με μια αναλυτική ανακοίνωση η Πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων κα Β.Θάνου – Χριστοφίλου, παρουσιάζει αντίστοιχες πρωτοβουλίες και επιστολές προς θεσμικούς φορείς και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τα προηγούμενα έτη και ουσιαστικά απαντά στις εκφρασθείσες διαφωνίες των δύο μελών του Δ.Σ. της ¨Ενωσης, στην αποσταλείσα προς τον Πρόεδρο Ζ.Κ.Γιουνκέρ επιστολή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Προέδρου, όπως αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

“Μετά από αίτημα μεγάλου αριθμού Συναδέλφων (Δικαστών και Εισαγγελέων) οι
οποίοι εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την επιστολή προς τον κ. Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, και αντί άλλης απαντήσεως, προς ελαχίστους (δυο) εκ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, οι οποίοι συνεχίζουν να προσπαθούν να παραπληροφορούν τους Συναδέλφους, με ανακριβείς πληροφορίες και ψευδή στοιχεία, σχετικά με τις ενέργειες του Προεδρείου, αναρτούμε και πάλι τις επιστολές, οι οποίες είχαν αποσταλεί από την Πρόεδρο της Ένωσης, κατά το έτος 2012 λίγο πριν την ψήφιση του Μνημονίου (Ν. 4093/2012) προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σούλτς, προς τον (τότε) Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Εμανουέλ Μπαρόζο , και προς την Επίτροπο Δικαιοσύνης κ. Βίβιαν Ρέντιγκ.
Από αυτές προκύπτει σαφώς ότι είχαν σχεδόν το ίδιο περιεχόμενο με την αποσταλείσα προχθές προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιούνκερ δηλαδή γίνεται και τότε αναφορά «στη συνεχή επιβάρυνση, με οικονομικά μέτρα, του ελληνικού λαού, ο οποίος, δεν φέρει καμία ευθύνη για την κακοδιαχείριση στα δημόσια οικονομικά που προκάλεσε την οικονομική κρίση».

Περιέργως , τότε ουδεμία αντίδραση ή διαμαρτυρία υπήρξε από τα δύο μέλη του Δ.Σ. τα οποία σήμερα εκφράζουν δημόσια αντιρρήσεις, τις οποίες μάλιστα έσπευσε  να αναδείξει μόνο μια εφημερίδα ( η οποία μάλιστα δεν επέδειξε καν τη στοιχειώδη
δημοσιογραφική δεοντολογία να δημοσιεύσει και την επιστολή της Ένωσης,
αρκεσθείσα μόνον στην ανάδειξη των αντιρρήσεων και εμφανίζουσα τις αντιρρήσεις αυτές, ως «πόλεμο»), ενώ αντίθετα, η συντριπτική πλειοψηφία του Τύπου, καθώς και του Διαδικτύου, κάνουν αναφορά για την επιστολή προς τον Γιούνκερ, με πολύ θετικά σχόλια.

Σημειωτέον ότι ο κ. Μάρτιν Σούλτς, απέστειλε τότε και σχετική απάντηση.
Από τις προηγούμενες αυτές, επιστολές, αποδεικνύεται αδιαμφισβήτητα ότι όσα προσπαθούν ορισμένοι (ελάχιστοι) να αποδώσουν στο Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ότι δήθεν ήταν απόν τα τελευταία τρία χρόνια και ότι δήθεν δεν αντιλήφθηκε τα δεινά του ελληνικού λαού καθώς και ότι δήθεν παίρνει ξαφνικά τώρα «πολιτική» θέση, είναι ανακριβέστατα όπως, επίσης, απολύτως ανακριβές είναι ότι η Πρόεδρος απεκάλεσε δήθεν στο παρελθόν τους απεργούς και δημόσιους υπαλλήλους ως «ταραξίες» κάτι το οποίο επικαλούνται, προσπαθώντας προφανώς και για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους, να στρέψουν ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων εναντίον του Προεδρείου της Ένωσης.

Πλην όμως, οι προσπάθειες αυτές πέφτουν στο κενό, αφού είναι κοινώς γνωστό ότι το Προεδρείο της Ένωσής μας ήταν πρωταγωνιστής για την προστασία των δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού, κατά τα προηγούμενα χρόνια. Σημειωτέον ότι η Πρόεδρος της Ένωσης συμμετείχε ως εισηγήτρια, στην πλειοψηφούσα γνώμη του Δ΄Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο, με απόφασή του, έκρινε αντισυνταγματικό  το «χαράτσι» της ΔΕΗ.

Ιδιαίτερη δε εντύπωση προκαλούν οι αντιρρήσεις των ως άνω  δύο μελών στην τοποθέτηση της Προέδρου της Ένωσης ότι «ο λαός δεν έχει ευθύνη για τη σπατάλη του δημοσίου χρήματος από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και για την εσφαλμένη φορολογική πολιτική». Είναι προφανώς δικαίωμά τους να πιστεύουν το αντίθετο. Πλην όμως, αποτελεί αδιαμφισβήτητη αντικειμενική αλήθεια, αναγνωριζόμενη από όλους ότι ο Ελληνικός λαός είναι ο μόνος, ο οποίος ουδεμία ευθύνη φέρει για τη βαθειά οικονομική κρίση.

Οι θέσεις και οι απόψεις του Προεδρείου ήταν πάντοτε σταθερές και αμετακίνητες.
 Καταγγέλλαμε πάντοτε την εκάστοτε Κυβέρνηση ( οποιουδήποτε κόμματος) όταν θεωρούσαμε ότι, με βάση αντικειμενικά δεδομένα, παραβιάζει το Σύνταγμα  ή  τους Νόμους. Θεωρούμε ότι αυτό επιβάλλει η Δικαστική μας ιδιότητα, αφού η Δικαιοσύνη είναι ο Θεσμός εκείνος, ο οποίος, με βάση τις συνταγματικές αρχές, οφείλει να παίρνει θέση, όταν οι άλλες δύο Συνταγματικές Λειτουργίες ( Νομοθετική και Εκτελεστική) παραβιάζουν το Σύνταγμα, τους Νόμους και τα ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Και το ίδιο θα εξακολουθήσουμε να πράττουμε. Όταν, όμως, η Ελληνική Κυβέρνηση, δίνει αγώνα εθνικό , οφείλουν και οι Δικαστικοί Λειτουργοί, ως τμήμα του Ελληνικού Λαού, να συμβάλουν στον αγώνα αυτόν.

Καλούμε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας σε ενότητα και συνεργασία. Αυτό αναμένει η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων Δικαστικών Λειτουργών, αυτό απαιτούν και οι κρίσιμες ώρες του εθνικού αγώνα, που πρέπει να  δίνουμε αυτή τη χρονική περίοδο μαζί όλοι οι Έλληνες.
Επισυνάπτουμε τις αποσταλείσες κατά το έτος 2012, επιστολές προς τα ως άνω θεσμικά Ευρωπαϊκά Όργανα.”

Σχόλια