Απάντηση του προέδρου της Ένωσης Δικαστών στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής

0

Σε ανοιχτή επίθεση προς τον Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ.Χρ.Σεβαστίδη, οδηγήθηκε η έκδοση ανακοινώσεων της προηγούμενης εβδομάδας για το θέμα των αρχαιρεσιών σε  συνδικαλιστικούς φορείς. Για το συγκεκριμένο θέμα, παρέμβαση έκανε και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος.

Πέραν της όποιας διαφωνίας για την επαναφορά η όχι του προηγούμενου καθεστώτος [επιστολή ΓΣΕΕ], η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων κινήθηκε σε ασυνήθιστο και ιδιαίτερα προσωπικό πλαίσιο, προκαλώντας την άμεση απάντηση του κ.Χρ. Σεβαστίδη – Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία και ακολουθεί. Επίσης, επισυνάπτεται και η επιστολή – απάντηση του Προέδρου της ΓΣΕΕ προς τον κ. Δ. Βερβεσό, πρόεδρο του ΔΣΑ:

“Για την θέση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγόρων-Η απάντηση της ΓΣΕΕ στον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δ. Βερβεσό 

ΧριστόφορουΣεβαστίδη, ΔΝ,Εφέτη-
Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων 

Η κατρακύλα του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών δεν έχει τέλος.Σε συνέχεια μιας επιστολής του εναντίον της ΓΣΕΕ που διεκδικεί την επαναφοράτου προηγούμενου νομικού καθεστώτος και την ανάθεση των αρχαιρεσιών τωνσυνδικαλιστικών σωματείων στους Δικαστές, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. αφήνει τηνδύσκολη θέση της προσωπικής αντιπαράθεσης και κρύβεται στην ασφάλεια μιαςανακοίνωσης της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων, η οποίαπροφανώς εκδόθηκε υπό καθεστώς σύγχυσης αφού εμπλέκει χωρίς κανέναν ειρμόάσχετα μεταξύ τους ζητήματα, με κύριο όμως χαρακτηριστικό την προσωπική επίθεσησε βάρος μου. Προσπερνάω την χυδαία προσωπική επίθεση την οποία προφανώς θεωρεί δείγμα αντίστασης και αναγκαίο του καθήκον κατά την συγκέντρωση προσόντων στο συνδικαλιστικό του βιογραφικό. Ο «σεβασμός και η επιθυμία διατήρησης ενός κλίματος αμοιβαίου σεβασμού με τους Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς» όπως γράφει, μοιάζει τόσο ειρωνικός και υποκριτικός, όταν υποστηρίζεται από ένανάνθρωπο που πριν λίγες ημέρες αμφισβήτησε την επί 15 χρόνια νομιμότητα μιαςδιαδικασίας στην οποία συμμετείχαν δικαστικοί λειτουργοί, ενώ αναφέρεται ακόμακαι σε αυτήν την ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής απαξιωτικά για το έργο των δικαστικών λειτουργών. Στην απάντηση που του έδωσα σε επιστημονικό επίπεδο αποκρούοντας τις νομικές ασυναρτησίες του, αυτός κατάλαβε ότι αμφισβήτησα τον θεσμικό ρόλο των δικηγόρων και ότι σκοπός του άρθρου μου είναι η διεκδίκηση συμμετοχής των δικαστών σε διοικητικής φύσης καθήκοντα. Ήδη από το 2016 έχω πειότι επιδίωξή μας θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός πλατύτερου μετώπουΔικαστικών Ενώσεων, Δικηγορικών Συλλόγων και Συλλόγων Δικαστικών Υπαλλήλων, σταπλαίσια της αμοιβαίας κατανόησης των προβλημάτων που απασχολούν όλους μαζί καιτον κάθε κλάδο χωριστά. Πρώτο βήμα ωστόσο για μια ουσιαστική συζήτηση είναι ηειλικρίνεια των προθέσεων και η αποφυγή δημιουργίας τεχνητού κλίματος έντασηςγια επικοινωνιακούς λόγους.  Την καλύτερη ωστόσο απάντηση λαμβάνει ο πρόεδρος του ΔΣΑ από την ίδια την ΓΣΕΕ, δηλαδή από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι, αφού επαίνεσανθερμά το ύφος της επιστολής του προέδρου του ΔΣΑ, προβαίνουν στο «ασυγχώρητο ολίσθημα» να ζητήσουν την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών των σωματείων τους, από δικαστικούς λειτουργούς. Την επιστολή αυτή, την δημοσιοποιούμε ως συνημμένο αρχείο.”

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ.Δ.ΒΕΡΒΕΣΟ – ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣΑ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Αποθήκευση αρχείου

Σχόλια