Απάτη με εικονικές πωλήσεις ακινήτων και αυτοκινήτων

0

Εικονικές πωλήσεις γνωστών ακινήτων σε πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας και πολυτελών αυτοκινήτων πραγματοποιούσε ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου ξένων γλωσσών σε οικονομικά επιφανή άτομα αποσπώντας τους συνολικά χρηματικά ποσά που ξεπερνούν τα 2.500.000 ευρώ.

Η 35χρονη κατηγορούμενη, εδώ και δύο χρόνια, εντόπιζε άτομα με μεγάλη οικονομική άνεση στα οποία συστήνονταν ως δικηγόρος και τα παραπλανούσε λέγοντας τους ότι είχε τη δυνατότητα να τους προμηθεύσει πολυτελή αυτοκίνητα ή να μεσολαβήσει εκ μέρους τους για την απόκτηση ακινήτων, σε χαμηλότερη αξία από την πραγματική. Παράλληλα, τόνιζε ότι αυτά προέρχονταν από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις τραπεζών.

Η κατηγορούμενη κατάφερε να εξαπατήσει τουλάχιστον 33 άτομα έως ότου να εξιχνιασθεί η υπόθεση από το 1ο Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων και να συλληφθεί την 11η Ιουλίου. Σε έρευνες στο σπίτι και στο φροντιστήριό της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν,μεταξύ άλλων, 14.850 ευρώ, πλαστά συμβόλαια αγοράς ακινήτων και φωτοαντίγραφα δελτίων αστυνομικών ταυτοτήτων.

Η 35χρονη οδηγήθηκε στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, η δε υπόθεσή της υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σχόλια